May 232007
 

Virgis klausė: Kas yra negerai sujungta, jei įjungus kompiuterį pasigirsta ilgas signalas su trumpomis pauzėmis?

Guru atsako:

Pypsėjimą skatina BIOS (Basic Input/Output System, lietuviškai – bazinė įvesties/išvesties sistema), kuomet pastebi problemą.
Pypsėjimai nėra dokumentuoti jokiu tarptautiniu standartu, todėl kiekvienas gamintojas sugalvoja savą pypsėjimų sistemą ir ją publikuoja. Atitinkamos Jūsų kompiuteriui reikėtų ieškoti prie kompiuterio (pagrindinės plokštės) pridedamoje dokumentacijoje. Kai kurių pagrindinių plokščių pypsėjimų sąrašas susideda iš kelių dešimčių punktų ir pagal jį galima greitai ir tiksliai diagnozuoti problemą. Tuo tarpu kiti gamintojai siūlo sąrašus iš dešimties punktų, kuriuose yra tik bendro pobūdžio problemų indikacijos.
Tankus ir ilgas pypsėjimas nemažos dalies gamintojų siejamas su atminties problemomis: blogai įdėta operatyvioji atmintis, netinkamai parinkti moduliai, brokuoti moduliai, kt. Tačiau tai nėra absoliučiai teisingas spėjimas – vis tiek Jums reikėtų perskaityti su pagrindine plokšte pateiktą knygutę. Jei knygutės neturite (na, tarkim, kad pametėte), pypsėjimo kodus galite pagal plokštės gamintoją rasti internete, pagal raktinius žodžius „gamintojo_pavadinimas BIOS beep codes“.
Sėkmės ir atsargumo tvarkant kompiuterį: galima ne tik sugadinti turimą daiktą, bet ir pačiam susižaloti…

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.