Apr 242007
 

secondhanderis klausė: Norėčiau pasiteirauti apie automobilio veiklos nuomą – kuo ji skiriasi nuo paprasto lizingo, kadangi noriu pirkti naują automobilį lizingo būdu.

Guru atsako:

Paprastas lizingas – tai finansavimo sistema, jungianti ilgalaikės nuomos ir kreditavimo elementus. Ekonominiu požiūriu lizingas pagal lizingo (finansinės nuomos) sutartį – kai viena šalis (lizingo davėjas) įsipareigoja įgyti nuosavybės teise iš trečiojo asmens (lizingo objekto tiekėjo) kitos šalies (lizingo gavėjo) nurodytą daiktą ir perduoti jį lizingo gavėjui valdyti ir naudoti verslo tikslais už užmokestį su sąlyga, kad, sumokėjus visą lizingo sutartyje numatytą kainą, daiktas pereis lizingo gavėjui nuosavybės teise, jeigu sutartis nenumato ko kita.
Veiklos nuoma - tai nuomos sandoris, kai lizingo bendrovė įsigyja kliento pageidaujamą turtą ir perduoda jį klientui naudotis iš anksto sutartam laikotarpiui. Pasibaigus sutarčiai, klientas gali pasirinkti: grąžinti turtą lizingo bendrovei, pratęsti nuomos sutartį ar sudaryti sutartį naujam turtui. Nuomos įmokos įtraukiamos į įmonės sąnaudas.
Trumpiau ir paprasčiau tariant, kai perkama lizingu, tai pasibaigus sutarties terminui sutarties objektas (šiuo atveju – automobilis) visiškai atiteks pirkėjui, o pagal veiklos nuomą automobilis atiteks atgal nuomojusiai bendrovei, nebent pasibaigus sutarties galiojimo laikui sutartis bus pratęsta.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.