Mar 012007
 

Vytas klausė: Kompiuteris nepasileidžia (monitorius rodo, kad nėra signalo) ir neišsijungia.Įjungus į tinklą įsijungia ventiliatoriai ir mirksi priekinės panelės lemputės,bet kompiuteris nepasileidžia,bandant išjungti su mygtuku priekinėje panelėje neišsijungia.Atrodo, kad kietojo disko taip pat neskaito.Buvau pakeitęs maitinimo bloką iš kito veikiančio kompiuterio – jokios naudos. Koks tai galėtų būti gedimas ir kaip jį diagnozuoti?

Guru atsako:

Gali būti, kad kompiuterio viduje ką nors keičiant buvo perstumtas BIOS (CMOS) jungiklis. O jei dar ir neišsijungia – gali būti atsijungęs (nutrūkęs) laidas, kuris perduoda pagrindinei plokštei įjungimo mygtuko signalą.
Sprendžiant pagal požymius, kurie panašūs į asmeninę patirtį, gali būti kilę problemų su pagrindine plokšte. Tam tikru metu (panašiausia, kad 2001 m. pabaigoje – 2002 m. pradžioje, bent kiek galima spręsti iš pokalbių su žmonėmis, susidūrusiais su analogiška problema) pas mus atsirado pagrindinių plokščių, turinčių problemų su tranzistoriais.
Pigiausias patikrinimo variantas – pabendravus su pažįstamais žmonėmis išbandyti atskiras detales kaip įmanoma įvairesnėmis sąlygomis (pvz. atskirai tik kietąjį diską, procesorių, op. atmintį…); jei viskas veiks, o sudėjus kitas detales į Jūsų pagrindinę plokštę – ne, priežastį būsite radęs. Be to, taip galite nustatyti bet kurios kitos dalies gedimą, jei ją įdėjus į kitą kompiuterį šis neveiks arba nefunkcionuos minėta dalis.
Yra ir kitas variantas – susirasti kompiuterių remontu užsiimančią įmonę…

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3793 access attempts in the last 7 days.