Feb 102007
 

Donatas klausė: Niekur nerandu informacijos, ar įmanoma Windows XP operacinėje sistemoje atskiram katalogui suteikus slaptažodį jį užrakinti. Jeigu įmanoma, patarkite, kaip tai padaryt.

Guru atsako:

Efektyvus sprendimas – sukurti archyvą su slaptažodžiu.
Windows XP sistemoje tai padaryti paprasta – norimoje vietoje spauskite Windows Explorer meniu File -> New -> Compressed (zipped) Folder ir įveskite norimą pavadinimą. Pamatysite naują katalogą (tik su „’užtrauktuku’).
Du kartus paspauskite naujai sukurtą katalogą – pateksite į jo vidų. Tuomet spauskite File -> Add a Password. Laukuose Password ir Confirm Password įveskite norimą slaptažodį ir spauskite OK.
Štai ir turite apsaugotą katalogą.
Įdiegus trečiųjų šalių failų suspaudimo programinę įrangą (pvz. WinZIP, WinRAR, PowerArchiver, kt.) iš pasirinkčių meniu bus panaikintos suspaustų katalogų kūrimo galimybės. Šią Windows savybę vėl atstatyti galima (tačiau NEREKOMENDUOJAMA) tokiu būdu: spaudžiate Start -> Run, ten įvedate tokią eilutę: regsvr32 %windir%system32zipfldr.dll ir spaudžiate Enter. Komanda įvykdoma. Tuomet perkraunate kompiuterį. Tačiau turėkite omenyje, kad programinės įrangos kūrėjai sąmoningai panaudojo šią savybę – įdiegus naują archyvavimo programą išjungė pateiktą su Windows.
Tiesa, vertėtų atkreipti dėmesį, kad absoliutaus saugumo praktiškai nėra. Jei duomenys išties verti dėmesio – galite pagalvoti apie išorinius įrenginius, kuriuos visuomet laikytumėte su savimi. O šis metodas tiks apsisaugoti nuo netikėtų „praeivių“ naršymo po Jums svarbius duomenis.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5100 access attempts in the last 7 days.