Dec 132006
 

Violeta klausė: Norėčiau sužinoti, kaip suinstaliuoti WIN98 į seną kompą,jei nėra CD? Ar geriau HDD dėti į kitą kompą,ar iš kito kompo įsidėti CD? O gal nusipirkti išorinį CD, nes tokių kompų yra ne vienas. Bet man kyla gal ir kvailas klausimas:jei formatuoji HDD,instaliuoji WIN, tai Cd,aišku,nėra suinstaliuotas kompe, tai kaip prijungus pvz išorinį CD instaliuoti WIN?

Guru atsako:

Tiesiog atsakant į pirmą klausimo dalį – geriau iš kito kompiuterio prijungti kompaktinių diskų įrenginį. Dėl praktinės priežasties – jei kompiuteryje, kuriame ketinate naudoti operacinę sistemą, bus kitokių detalių, nei tame, kuriame prijungsite kietąjį diską diegimo metu, gali kilti problemų ar bent jau sugaišite laiką, kol bus atpažinti įrenginiai.
Kitas dalykas – išorinio įrenginio įsigijimas gali pasirodyti protingesnė mintis, tačiau reikėtų elgtis apdairiai. Reikia išsirinkti įrenginį, kuris būtų atpažįstamas be papildomo diegimo procedūrų. Veikiausiai dar ir tokį, kuris jungiamas ne USB jungtimi (parduotuvėse dabar dauguma būtent tokie), nes vargu, ar kompiuteriuose, į kuriuos ketinate diegti Windows 98, bus USB jungtis. Kad tokių būna – galiu užtikrinti (yra tekę naudotis sprendžiant Jūsų aprašytą problemą – daug kompiuterių turėjo būti aprūpinta Windows 98 operacine sistema), tačiau kur dabar rasti – jau atskiras klausimas, vertas paieškos aukcionuose, skelbimų lentose ir pan.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2398 access attempts in the last 7 days.