Nov 152006
 

Paulius klausė: Jau gal du mėnesius po truputį stiprėja skausmas uodegikaulio srityje. Prieš savaitę atsirado guziukas ant paties uodegikaulio galiuko ir pradėjo didėti. Sėdėti darosi vis sunkiau (deginantis skausmas prilietus arba sėdint tam tikromis pozomis.). Poliklinikoje darytos 3,4,5 stuburo slankstelių rentgenogramos – „žymesnių patologinių pakitimų nepastebėta’. Išrašytas siuntimas pas neurologą, bet tik dar po dviejų savaičių. Per jas žmogus ir kojas gali pakratyti. Kas čia galėtų būti, ką daryti?

Medicinos Guru atsako:

Sunku pasakyti, bet pirmiausia bendraučiau su chirurgu, pageidautina – koloproktologu.
Tai gali būti minkštųjų audinių liga, pvz. pūlinys, paraproktitas arba augliukas (nebūtinai piktybinis). Labai mažai tikėtina, kad tas „guziukas“ būtų susijęs su neurologinėmis ligomis, pvz. radikulitu. O minkštųjų audinių ligas paprastas rentgeno tyrimas retai kada parodo. Dar neaišku, kas turima omenyje 3,4,5 slanksteliai. Dažniausiai esant nugaroms skausmams skiriama atlikti juosmens-kryžmens srities rentgenogramą. Juosmens slankstelių yra 5, o kryžmens yra suaugę ir sudaro vieną kaulą – kryžkaulį. O šiuo atveju gal atlikta kokia nors pritaikomoji rentgenograma, kad geriau matytųsi ir uodegikaulio slanksteliai.
Jeigu skausmas toks, kad nebegalite kentėti – bandykite vėl kreiptis į šeimos gydytoją arba į ligoninės priėmimo skyrių.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 4634 access attempts in the last 7 days.