Oct 272006
 

Domas klausė: Reikia perdėti laptopo hdd. Ar įmanoma tai padaryti pačiam, ar geriau nunešti į taisyklą?

Guru atsako:

Nešiojamojo kompiuterio kietojo disko keitimo procedūra nėra sudėtinga. Praktiškai – net paprastesnė, nei stacionaraus kompiuterio.
Tik prieš ką nors darant verta atsižvelgti į:

  • gamintojo garantiją: jei ji vis dar galioja – įsitkinkite, ar numatyta galimybė vartotojui pačiam keisti savo kompiuterio dalis (tokias, kaip kietasis diskas arba operatyvioji atmintis);
  • konstrukcines ypatybes. Dažniausiai kietas diskas pritvirtinamas vienu varžtu: apvertę kompiuterį turėtumėte pastebėti prie kurio nors šono atskirtą dalį (10-15 cm ilgio), kuri pritvirtinta varžtu. Aišku, jų gali būti ne viena (akį užmetus dvi panašias pastebėti teko), tačiau šiaip – prie kompiuterio pridėtose instrukcijose turėtų būti pažymėta, kur kas. Taigi, atsukus jau minėtą varžtą paprasta ištraukti kietąjį diską (kartu su laikikliu). Kartais jis atskirai tvirtinamas prie laikilio-dangtelio, bet šį nuimti taip pat nėra sudėtinga. Naujo disko įdėjimas – viską kartojat atgal, t.y. sujungiate diską su laikikliu ir palengva įstumiate į jam skirtą lizdą, kol jis užsifiksuoja, o po to – prisukate varžtą.
Kaip tai bebūtų aprašyta – tokia procedūra, įskaitant laiką skirtą kompiuterio instrukcijos apžvalgai, neturėtų trukti ilgiau 10 minučių, net ir pasiilsint… ;-)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2396 access attempts in the last 7 days.