Oct 092006
 

Grisha klausė: Kuo yra ypatingi 2,5 colio kietieji diskai, kuo jie skiriasi nuo paprastų HDD?

Guru atsako:

Įprastinis kietasis diskas yra 3,5 colio – tai leidžia gamintojui sąlyginai didelėje erdvėje išdėstyti visas detales. Tokie diskai naudojami staliniuose kompiuteriuose, kuriuose energijos sąnaudos nėra aktualios, o greitis ir talpa – pagrindiniai argumentai.
Tuo tarpu 2,5 colio kietieji diskai naudojami išimtinai nešiuojamuose įrenginiuose (nešiojamuosiuose kompiuteriuose, taip pat naudojami, kaip mažų išorinių kietųjų diskų pagrindas); nors jų sparta mažesnė, tačiau taip pat mažesnės ir energijos sąnaudos, o dydis kartais irgi yra svarbus veiksnys. Be kita ko – šiuos įrenginius konstruojant numatoma, jog jiems teks daug judėti, todėl jie pritaikomi, kuriamos papildomos saugos priemonės, apsaugančios įrenginį nuo gedimų šiam nukritus ir pan.
Yra ir dar mažesnių kietųjų diskų – pvz. 1,8 colio, kurie naudojami MP3 grotuvuose arba kai kuriuose planšetiniuose kompiuteriuose. Taip pat ir 1 colio įrenginiai, kuriuos pirmiausia pradėjo gaminti kompanija IBM (buvo vadinami Microdrive); viena įdomiausių jų savybių – juos galima įjungti vietoje CF II (Compact Flash – viena iš atminties kortelių technologijų ypač mažiems įrenginiams, tokiems, kaip fotoaparatai) tipo atminties kortelių.
Taigi didžiausi skirtumai – tai dydis ir sparta, o su tuo siejama ir taikymo sritis.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 73 access attempts in the last 7 days.