Sep 112006
 

Tom klausė: Kokia programa geriausia kurti vizitines korteles?

Guru atsako:

Pirmas dalykas, jei norite spausdinti jas spaustuvėje – patogiausia būtų grafikos (pageidaujama – vektorinės*: kai kurios spaustuvės atsisako spausdinti rastrinės grafikos ** failus, siekdamos išvengti spaudos broko dėl nepakankamos vaizdo raiškos/kokybės) programinė įranga. Tarp profesionalios tokio pobūdžio įrangos – Adobe Photoshop (rastrinė grafika) ir Corel DRAW (vektorinė grafika). Beje, Adobe taip pat kuria Illustrator, vektorinės grafikos programą, o Corel Paint yra šios kompanijos rastrinės grafikos programa.
Minėtos programos turi ir nemokamų alternatyvų, pvz. vektorinės grafikos programa Inkscape (http://www.inkscape.org/), o rastrinės grafikos The Gimp (http://www.gimp.org/). Šios abi programos veikia Linux ir Windows aplinkose. Inkscape leidžia eksportuoti failus AI (Adobe Illustrator formatu) – tai svarbu rengiant medžiagą spaustuvei, nes pastarosios priima failus spaudai tik tam tikrais (reikėtų teirautis konkrečioje spaustuvėje) failų formatais.
Jei ketinate spausdinti patys, pvz. naminiu kompiuteriu, puikiai tiks ir paprastesnės programos. Be to, Microsoft Office kūrėjų parengta programa Publisher leidžia paprastai, pasinaudojant pateiktais šablonais susikurti savo vizitinę kortelę. Paieškojus galima rasti vizitinių kortelių kūrimui skirtos nemokamos programinės įrangos (pvz.
http://www.softpedia.com/get/Authoring-tools/Business-Cards/Advanced-ID-Creator-Personal.shtml).
Taigi – vargu, ar gali būti vienareikšmis atsakymas į šį klausimą, jis priklauso nuo poreikių ir galimybių. Kartais norint gražios ir profesionaliai parengtos bei spaustuvėje atspausdintos vizitinės kortelės vertėtų susisiekti su leidykla, kuriai atskirai sumokėsite už maketavimą, tačiau neteks dėl nieko jaudintis pačiam.

* vektorinė grafika - vaizdai kuriami ir saugomi kaip primityviausios geometrinės figūros ar jų junginiai – tai leidžia išsaugotus vaizdus keisti neribotai, t.y. didinti neprarandant vaizdo kokybės; be kita ko, tai leidžia išsaugoti vaizdus efektyviau naudojant atmintį;
** rastrinė grafika – vaizdai kuriami ir saugomi kaip taškai ant menamo tinklelio; kiekvienas taškas apibūdinamas savo vieta ir spalvomis; kuo raiškesnis vaizdas, tuo daugiau vietos užima.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2393 access attempts in the last 7 days.