Mar 272006
 

Aurimas klausė: Senukui savo PC su WIN98SE operacine sistema nusipirkau USB jungties plokštę. Pelytė su USB jungtimi veikia be jokių problemų, tačiau niekaip nepavyksta pasinaudoti USB duomenų laikmena (flash’u)- kompiuteris jo neranda. Kokia gali būti problema ir kaip ją bandyti išspręsti?

Guru atsako:
Jūsų atveju problema turėtų būti susijusi su įrenginio tvarkyklėmis. Įprastiniu atveju USB atminties laikmenos kuriamos taip, kad jas prijungus prie kompiuterio, jos būtų automatiškai atpažįstamos ir būtų galima vykdyti duomenų mainus. Tačiau problema, jog tai veikia tik Windows versijose, naujesnėse nei NT4.0, t.y. pačiuose Windows NT4, Windows 2000, Windows Me, Windows XP, Windows 2003… Su naujesnėmis OS būna kita problema: USB atminties laikmena paprastai prijungiama kaip D: diskas, o jei ši raidė jau užimta – USB laikmenos nematysite, kol nepakeisite naudojamos raidės.
Norint USB atminties laikmena pasinaudoti kompiuteryje, kuriame įdiegta senesnė operacinė sistema, reikia susirasti to įrenginio tvarkykles (angl. drivers). Drauge su kai kuriomis laikmenomis pateikiami ir kompaktiniai diskai, kuriuose būna tvarkyklės; su kitais gali būti ir nepateikiamos – tuo atveju reikėtų tvarkykles susirasti gamintojo puslapyje. Labai paprastas patarimas: Google įveskite paiešką „drivers USB key gamintojo_pavadinimas“.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 73 access attempts in the last 7 days.