Mar 022006
 

Paulius klausė: Norėčiau paklausti, su kokia progama galima projektą rodyti per projektorių ir su kokia programa daryti darbą?

Guru atsako:
Per projektorių patogiausia rodyti pateiktis (angl. presentation), jei norite pristatyti kokius nors duomenis, nors apskritai projektorius tiesiog rodo kompiuterio ekrano atvaizdą. Vadinasi, viskas, kas matoma kompiuterio ekrane, matoma ir ant drobės, kurioje vaizdą sukuria projektorius.
Apie pateiktis: jas galite kurti Microsoft Office PowerPoint (apie programą galite pasiskaityti čia: http://office.microsoft.com/lt-lt/FX010857971063.aspx)
arba OpenOffice Impress (apie OpenOffice skaitykite čia: http://www.openoffice.lt/, beje, galite ir parsisiųsti – ši programa nemokama) arba bet kokiu kitu biuro priemonių paketu.
Jei Jums yra tekę dirbti su tekstų redaktoriumi – pateikčių kūrimo perpratimas ilgai netrukus. Tik verta atkreipti dėmesį į vieną faktą – vienoje skaidrėje neverta rašyti daug teksto. Optimalus teksto dydis – 24 punktai. Tai užtikrina, kad daugumai žmonių pavyks perskaityti tai, ką rodo projektorius. O visa kita galėsite papasakoti.
Dauguma programų siūlo ir skaidrių stilių šablonus, tad truputį pasimokę dirbti su pateikčių rengimo priemonėmis galėsite sukurti išties įspūdingą pristatymą, tačiau neįsijauskite, jei norite, kad žmonės atkreiptų dėmesį ir į Jūsų projektą, ne tik į prezentaciją…

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3453 access attempts in the last 7 days.