Dec 062005
 

Tolikas klausė: Visą šeimyną, o svarbiausia – vaikus kamuoja peršalimo ligos (šio metu angina). Vaikams 4 ir 6m.P askutinio apsilankymo metu gydytoja nusiuntė berniuką (6m.) į procedūrinį kab.inhaliatoriumi pakvėpuoti adrenalinu. Ten buvusios darbuotojos taip pat su nustebimu komentavo tos gydytojos dažnus siuntimus pas jas vaikus kvėpuoti adrenalinu, kuris naudojamas žmonėms gaivinti. Privačiai konsultuojantis pas lor.gydytoją, jis į tai atsakė, kad kvėpuojant adrenalinu dirginama gleivinė, taip dar sukomplikuojama situacija. Iš po to „pakvėpavimo“ berniukui tikrai nebuvo geriau, gal net atvirkščiai, vakare berniukas visiškai užkimo (lauke tą dieną nebuvome, išskyrus ėjimą keliasdešimt metrų nuo mašinios iki ligoninės). Kodėl priešingai skiriasi dviejų specialistų nuomonės, kuris teisus? Kokį poveikį vaikui ar jo gerklei turi kvėpavimas adrenalinu, kuo geriau kvėpuoti?

Medicinos Guru atsako:
Adrenalino inhaliacijos mažina kvėpavimo takų gleivinių paburkimą, tad peršalimo ligų simptomai silpnėja.
Siūlau iki galo išsisaiškinti su savo gydytoja, pasakius, kad šiuo atveju adrenalinas nepadėjo. Vaistas naudojamas ne tik gaivinimui, bet ir esant aleginėms reakcijoms, bronchospazmui, gerklų spazmui, todėl nerekomenduočiau rimtai klausytis darbuotojų, komentuojančių ne jų kompetencijoje esančius dalykus.
Kuris specialistas teisus – atsakyti neįmanoma, nežinant tikros būklės ir situacijos (aprašymo nepakanka). Jei abejojate gydytojos nuomone, kreipkitės į dar vieną, antra nuomonė nepatrukdys. Tik ne į slaugytoją ar liftininkę – jos drąsiai pasako savo nuomonę, bet ne visuomet kvalifikuotą.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2393 access attempts in the last 7 days.