Sep 302005
 

alionuska klausė: Norėčiau gauti ginekologo patarimą – konsultaciją. Prieš metus dingo mėnesinės. Į gydytoją nesikreipiau. Kas gali atsitikti, kai moteriai, kuriai mėnesinių ciklas buvo normalus, išnyksta ir jau metai, kaip jų nėra? Man 30 metų.

Medicinos Guru atsako:
Mėnesinių nebuvimas – amenorėja. Dažniausia priežastis – hormonų apykaitos sutrikimai. Jei nėra kelis mėnesius – pirmiausiai galvoti apie nėštumą. Šiuo atveju tai per ilgas laikas, nors kas žino :)
Gali būti tiek dėl viršutinių reguliacinių centrų (pagumburio, o jam įtaką daro didžiųjų smegenų pusrutulių žievė, tad gali būtų priežastis nervų sistemos ligos, stresai etc.), tiek hipofizės (pasmegeninės liaukos, ją stimuliuoja pagumburio hormonai, o ši savo ruožtu išskiria hormonus, skatinančius lytinių liaukų veiklą, tad gali būti kalti smegenų ar jų dangalų uždegimai, augliai etc.), tiek kiaušidžių (jų gaminami lytiniai hormonai reguliuoja menstruacijos ciklą – gal yra jų uždegimai, cistiniai susirgimai). Gali būti ir pačios gimdos patologija, kai nevyksta gimdos gleivinės atsidalinimas, bet tai mažai tikėtina. Kartais išnyksta dėl bendrų organizmo ligų ar būklių, pvz. badavimo, vitaminų trūkumo ir pan.
Siūlyčiau nedelsti ir kreiptis į gydytoją.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3780 access attempts in the last 7 days.