Sep 272005
 

eima klausė: Kokia tiksliai tvarka reiktų vadovautis norint persivesti iš vienos poliklinikos į kitą?

Medicinos Guru atsako:
Bendra tvarka apibrėžta Lietuvos Respublikos Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatyme.
Tvarka paprasta – tiesiog nueinate į naująją polikliniką ar šeimos medicinos centrą (su pasu, Sodros pažymėjimu, pensininko pažymėjimu, pažyma iš darbo biržos ar kitu draustumą patvirtinančiu dokumentu) ir užsiregistruojate – užpildote prašymą (paprastai registratūroje), pateikdami savo duomenis, ir pasirenkate šeimos gydytoją, prie kurio būsite „prirašyti“ – į jį vėliau teks kreiptis visais klausimais.
Jeigu pageidaujate, kad į naująją įstaigą būtų atsiųstą senoji kortelė iš buvusios poliklinikos (tai labai reikalinga, pvz., jei asmuo serga lėtinėmis ligomis daug metų, buvo atlikta daug tyrimų ir pan. – tie duomenys bus reikalingi naujajam šeimos gydytojui), reikės iš karto ar vėliau užpildyti kitokios formos prašymą, kuris arba bus nusiųstas paštu į senąją įstaigą ir iš jos gauta kortelė, arba su šiuo prašymu žmogus gali nueiti pats į senąją, kad jam pačiam išduotų ambulatorinę kortelę ir jau jis pats pristatys į naująją p-ką.
Tik atsiminkite, kad jeigu nepraėjus 6 mėn. nuo paskutinio „persirašymo“ panorėsite vėl keisti įstaigą ar gydytoją, iš Jūsų gali būti paprašyta sumokėti 40 Lt (tokia tvarka nustatyta SAM-jos, kad nebūtų dažnų „perbėginėjimų“).

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 335 access attempts in the last 7 days.