Aug 292005
 

Edita klausė: Man nustatyta 1-o laipsnio stuburo skoliozė. Problemos prasidėjo maždaug prieš 8 metus. Įvairų judesių metu (nebūtinai sunkių, kartais tiesiog verčiantis lovoje ar sėdant į mašiną) mane „atjungia“. T. y. stiprus skausmas stuburo apačioje, sukausto judėjimą, vaikštau lyg su kuolu. Išbandžiau daug daktarų ir vaistų – nuo tradicinių priešreumatinių, manualinės terapijos, masažų iki gydymo homeopatiniais vaistais. Vieni padeda daugiau, kiti mažiau. Dabartinis „homeopatininkas“ vis dažniau užsimena apie besiformuojančią išvaržą. Suprantu tik viena – reikia ir pačiai tvirtinti raumenis. Pradėjau lankyti mankštas. Bet kai atjungė ir tokios mankštos metu, tapo neramu. Stuburo man reguliariai darytos tik rentgeno nuotraukos, yra manualinės terapijos-neurologo įrašai kortelėje. Bet aš noriu labai tiksliai išsitirti kur, kaip ir kokia, į kurią pusę ta išvarža formuojasi. Pagaliau ar ji tikrai formuojasi. Abejoju ar iš tų rentgeno nuotraukų matosi stuburo smegenys? Manau pagal tai galėtų kompetentingas reabilitogas paskirti man ir pratimus. Kur ir kokiomis sąlygomis galėčiau pasidaryti tokius tyrimus, kur rasti tokį reabilitologą (o gal čia reikalingas kitoks specialistas ?). Noriu padėti pati sau kol dar galiu.Gyvenu Panevėžy, man 38 metai. Galėčiau pasinaudoti ir mokamomis paslaugomis (proto ribose).

Medicinos Guru atsako:
Homeopatas nėra oficiali gydytojo specialybė, tad negaliu kalbėti apie jo profesinę kompetenciją. Ypač stuburo iškrypimo kampų ir tarpslankstelinio disko išvaržos klausimais.
Taip, Rentgeno nuotraukose stuburo smegenys nesimato, tačiau išvarža yra tarpslankstelinio disko, tad nėra jokio reikalo tas smegenis matyti. Bene tiksliausiai tarpslankstelinių diskų išvaržos visualizuojamos kompiuterinės tomografijos metodu (labai supaprastinanat – trimatės Rentgeno nuotraukos).
Tarpslankstelinių išvaržų gydymas ir diagnostika – neurologo, neurochirurgo (jei reikia operuoti) ir reabilitologo komandos kompetencija.
Šiaip, pagrindinis gydymas (kol nėra indikacijų operuoti) – mankšta, stiprinanti stuburo raumeninę makštį. Ją gali paskirti bet kuris reabilitologas, mankštą daryti reikia kasdien! Kaip pavyzdys būtų www.eimantas.lt/Tauro/antras.doc

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5095 access attempts in the last 7 days.