Jul 202005
 

Ema klausė: Gyvenu 5-ių aukštų blokinio namo 3-e a. Abu su vyru esame onkologiniai ligoniai ir abu turime 1-ą invalidumo grupę, be to, auginame 15-os metų sūnų. Mūsų namas nepriklauso bendrijai ir nėra kooperatinis. Nebuvo jokio susirinkimo,jokio konkurso, bet už balandžio mėn. komunalinių paslaugų mokesčių lapelyje radome naują grafą – kaupiamosios lėšos stogo remontui – suma 70 lt. už 1-ą mėn. Pasiteiravau Butų ūkio tarnyboje,kodėl be mūsų žinios ir sutikimo ir pagal kokius įkainius paskaičiuotas tas mokestis, nes buvo pasakyta, kad teks moketi 5-is mėn, o tai sudarys 350 lt. vienam butui ir 350 lt kart 5, nes 5-ių a. namas bendra suma sieks 1750 lt. Mūsų butas turi 36,61 kv. m.Grubiai skaičiuojant su bendrai paimtu laiptinės plotu būtų apie 50 kv.m., nors šiaip jau laiptinės plotą reikėtų dalinti į 3 dalis,nes laiptų narvelyje yra 3 butai.Bituminės stogo dangos 1-as kv. m. kainuoja 8 lt. 50 kart 8 lygu 400 lt.Na, dar balionas dujų dangos pašildymui tegul kainuos apie 80 lt. Ir viskas ! GAUNASI 480 Lt.. O už ką tada likę 1270 lt ? Netikiu,kad tiek mokės už darbą, nes mano vyras dirbęs daug metų su stogo dangom,sako,kad čia nepilnai vienos dienos darbas. BŪT viršininkas liepia mokėti pinigus ir gąsdina antstoliais, o aš neturiu iš ko mokėti, nes gaunamų pinigų už grupę neužtenka būtiniausioms reikmėms, be to, yra priskaičiuota nelogiška suma. Ar aš privalau ją mokėti, o jei ne, tai kur galėčiau kreiptis dėl neteisybės?Aš jau rašiau Lietuvos vartotojų sąjungos pirmininkui p. Kastyčiui Masalskiui, tai jis man liepė nekreipti dėmesio į tą grafą dėl kaupiamų mokesčių ir nemokėti. Bet jeigu BŪT iš tikro kreipsis į antstolius, tai susidarys dar baisesnė suma ir mums gali tekti merdėti gatvėje !

Teisės Guru atsako:
Kiek man pavyko išsiaiškinti, kuomet nėra bendrijos, savivaldybė skiria administratorių (kokią nors UAB). Administratorius atlieka bendrijos funkcijas. Namo stogo remontas avariniu atveju atliekamas be namo gyventojų sutikimo, bet avarinės komisijos akto pagrindu. Kitais atvejais reikia 51% gyventojų sutikimo ir tuomet daromas remontas. Bet kokiu atveju remontas atliekamas administratoriaus direkcijos įsakymų pagrindu.
Taigi jums reikėtų išsiaiškinti, ar namo gyventojai (51%) nėra davę sutikimo remontuoti stogą, ar yra atitinkamas administracijos direkcijos įsakymas, ar jis pagrįstas bei teisėtas.
Dėl administratoriaus veiksmų derėtų kreiptis į savivaldybę arba savo teises ginti vartotojų teisių gynimo organizacijose bei teisme.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.