Mar 292005
 

tigrex klausė: Jei nuskanuoji nuotraukas į kopiuterį,tai ar galima pakeisti formatą į jpeg.Kai nuskanuoji, būna formatas tif.Jei taip, tai kaip?

Guru atsako:

Tą galima atlikti su daugeliu vaizdų peržiūros ir grafikos redagavimo programų. Principas toks: .tif failas atidaromas pasirinkta programa ir išsaugomas kitu formatu (šiuo atveju – .jpg).

1. Su MS Paint programa. Ant .tif failo piktogramos spaudžiama dešiniuoju pelės klavišu ir atsidariusiame kontekstiniame meniu pasirenkama ‘Edit’. Tada tas failas atidaromas su Paint programa.
Jeigu kontekstiniame meniu nėra punkto ‘Edit’, Paint programą galima paleisti Start -> Programs -> Accessories -> Paint. Tokiu atveju programos pagrindinėje įrankių juostoje reikia atidaryti File -> Open… ir susirasti reikiamą failą.
Kai paveikslas ar nuotrauka atidaryti programa Paint, pagrindinėje įrankių juostoje einama File -> Save As…, pasirenkama vieta, kur išsaugoti, pavadinimas, o ‘Save as type:’ pasirenkama ‘JPEG (*.JPG;*.JPEG;*.JPE;*.JFIF)’. Spaudžiama ‘Save’ – ir viskas.

2. Su nemokama programa Irfanview (http://www.irfanview.com/). Programa įdiegiama, su ja atidaromas .tif formato paveikslas – nuotrauka. Tada pagrindinėje programos įrankių juostoje einama File -> Save As… . Pasirenkama vieta, kur išsaugoti, pavadinimas, o laukelyje ‘Save as type:’ pasirenkama ‘JPG – JPEG Files’. Šone atsidariusiame parinkčių lange pasirenkamos konvertavimo nuostatos. Viskas, beliko paspausti ‘Save’.

Tą patį panašiai atlieka ir kitos programos: Adobe Photoshop, ACDSee ir daug daug kitų :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2396 access attempts in the last 7 days.