Feb 232005
 

Marijus klausė: Turiu seną automobilį Moskvič m-400, jis visiškai be dokumentų, nes aš jį paėmiau iš laužyno ir restauruoju. Taigi, ką man daryti ir kur kreiptis?

Teisės Guru atsako:

Perduodant automobilį į laužyną ir išregistruojant iš jo, išduodama pažyma. Ją atnešus į Regitrą, būtų vėl priregistruota atgal. Tačiau šiuo atveju, matyt, nėra jokių dokumentų išlikę, ir sąvartynas tai pat neturi nei sutarčių, nei pažymų.
Galima būtų atsekti pagal kėbulo numerį (jei toks išlikęs) ir pasigaminti dokumentų dublikatus (jei jie išlikę), bet reikės pirkimo-pardavimo sutarties, kurios irgi, matyt, nėra.
Jei visa tai neįmanoma, Susisiekimo ministerijos yra nustatyta tvarka, kuri reglamentuoja transporto priemonių gamybą ir perdirbimą. Tačiau toks automobilis (pagamintas ar perdirbtas) prieš registraciją turi pereiti ekspertizę [kuri kainuos, manau, mažiausiai trigubai daugiau, nei pats automobilis].
Šiaip pirmiausia reikėtų kreiptis į Regitrą, taip pat galima kreiptis į Valstybinę kelių transporto inspekciją prie Susisiekimo ministerijos.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 69 access attempts in the last 7 days.