Feb 092005
 

Saulius klausė: Jau du mėnesiai ramioje kūno būsenoje skauda dešinį peties sąnarį.Šeimos gydytojas rentgeno nuotraukos pagalba nustatė peties sąnario ankštumo diagnozę.Norėčiau sužinoti, kaip reikėtų elgtis toliau – ar galima daryti prisitraukimus ant skersinio, ištempti sąnarį bei dirbti fizinius darbus. Esant karštoje vonioje arba sušilus dirbant šis nemalonus skausmas dingsta. Kur reikėtų kreiptis dėl gydymo – gal yra tikri šios srities specialistai?

Medicinos Guru atsako:

Nors vien tik pagal rentgenogramą ir juo labiau vien šeimos gydytojas neturėtų diagnozuoti tokio susirgimo, tačiau įtarti gali. Tokiu atveju skauda greičiausiai dėl to, kad po fizinio krūvio įvyko peties sąnario panirimas, ir minkštieji audiniai (kapsulė, raiščiai ir pan.) buvo traumuoti.
Peties sąnario ankštumo diagnozę nustatyti turėtų ortopedas traumatologas, nes jis šią patologiją gydo. Jei tikrai yra taip, nesiūlyčiau imtis iniciatyvos pačiam fiziškai veikti sąnarį – tai tik sunkins situaciją.
Kol sindromas nėra labai pažengęs, operuojama artroskopiškai [keliais mažais pjūveliais į sąnario ertmę įveriami specialūs įrankiai, dirbama sąnario ertmėje].
Kaune rekomenduočiau kreiptis į KMUK Konsultacinę polikliniką, gyd. R. Gudą ar L. Škiką. Vilniuje šiais klausimais geriausiai nusimano doc.R Broga (dirba Greitosios pagalbos ligoninėje).

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 1300 access attempts in the last 7 days.