Feb 072005
 

Arvydas klausė: Atsidūriau aklavietėje. Man 39 m. 2004 m.lapkričio 5 d.buvo pašalintas inkstas Vilniaus Santariškių onkologiniame institute. Turiu jau 3mėn. nedarbingumo lapelį. Kadangi gyvenu periferijoje (Mažeikiai), vietiniai daktarai šalinasi manęs, neskirdami jokio gydymo ar reabilitacinio kurso. Jie nori, kad kuo greičiau eičiau dirbti,o aš nežinau net savo būklės. Skaičiau kažkokiam įstatyme,kad netekus inksto, žmogus automatiškai praranda 30 procentų savo darbingumo. Be to, turėjau problemų su nugara, atlikta disko išvaržos operacija,operuota viena akis. Norėčiau sužinoti,ar galiu pretenduoti į kokią invalidumo grupę ir apskritai ką daryti tokioje situacijoje,nes informacijos stygius labai didelis.

Medicinos Guru atsako:

http://www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=99952&Condition2=. Reikia kreiptis į savo gydytoją, kad tas nukreiptų į GKK [asmens sveikatos priežiūros gydytojų konsultacinė komisija], esančia prie tos įstaigos. Ši savo ruožtu turėtų Jus siųsti invalidumo nustatymui į MSEK (Medicininę Socialinę Ekspertizės Komisiją).
Šis kelias nėra lengvas, teks nemažai sugaišti eilėse, pildant popierius ir įrodinėjant bukiems biurokratams, jog nesi sveikas it ridikas. Tačiau siūlau nelaukti.
Šiaip, pateiktos informacijos mažoka, kad galėčiau iškart prognozuoti, kuriai grupei priskiriamas toks sveikatos pažeidimas. Bet kuriuo atveju, MSEK tai atliks geriau.
Galite bandyti pats pasiskambinti pasikonsultuoti į Respublikinės Medicininės socialinės ekspertizės komisiją (MSEK): Vilnius, Švitrigailos g. 10, telefonai: 332542 339511

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 4486 access attempts in the last 7 days.