Jan 262005
 

Jūratė klausė: UAB yra 2 akcininkai, kurie dirba kiekvienas savo srityje – tarsi dviejuose tos pačios įmonės padaliniuose. Jie norėtų sudaryti kažkokią sutartį, kad nepretenduoja į savo kolegos padalinyje uždirbtus pinigus, įsigytą turtą, o taip pat neatsako ir už to padalinio nuostolius ir panašiai. Kaip tai turėtų atrodyti? Ar toks susitarimas turės kokią nors juridinę galią? Kaip tokiu atveju reikėtų sutvarkyti UAB popierėlius? Gal sudaryti visiškos materialinės atsakomybės sutartis su kiekvienu iš dirbančių akcininkų?

Teisės Guru atsako:

Geriausia išeitis būtų padalinti juridinį asmenį ir veikti atskirai, tačiau, matyt, tokia galimybė nesvarstoma. Kitas variantas būtų tarp akcininkų pasirašyti sutartį, kurioje būtų numatytos tarpusavio teisės ir pareigos, atsakomybė ir t.t.
Sutartis jos šalims turi įstatymo galią, tačiau tokia sutartis turi neprieštarauti LR Civilnio kodekso, LR akcinių bendrovių įstatymo ir kitų teisės aktų normoms. Taip pat būtina atkreipti dėmesį, kad juridinis asmuo prieš valstybės institucijas ir kitus privačius asmenis bus vientisas darinys ir juridinio asmens teisės ir pareigos, atsakomybė bus solidari, nepriklausomai nuo minėtos vidinės sutarties. Gali būti, kad šiek tiek reikės pakoreguoti bendrovės įstatus.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3793 access attempts in the last 7 days.