Jan 122005
 

Zaneta klausė: Norėčiau sužinoti daugiau informacijos apie auksinį stafilokoką. Serga mažas vaikelis – jam dabar yra mėnuo.Padėkite: ar tai yra sunki liga? ji kartojasi? galima ja užsikrėsti?

Medicinos Guru atsako:

Auksinis stafilokokas (S. aureus) nėra liga – tai natūralios žmogaus kūno paviršiaus ir nosiaryklės floros (mikrobų) dalis. Tačiau ši bakterijos rūšis gali sukelti įvairias infekcijas (pūliniai, plaučių uždegimas ir pan.). Dažniausiai serga nusilpę ar dar kitomis ligomis sergantys ligoniai.
Auksinis stafilokokas dažnai gali būti ant sveikų žmonių odos, gleivinių ir pan. – tokie žmonės -nešiotojai- gali užkrėsti kitus, t.y. perduoti bakteriją, bet ar kitas žmogus susirgs, priklausys nuo jo imuniteto, kitų esančių ligų. Auksinis stafilokokas – dažna hospitalinės infekcijos (gydymo įstaigose įgytos infekcijos) sukėlėjas, tokiu atveju jis būna atsparus daugeliui antibiotikų.
Efektyvus gydomas įmanomas, specialiu tyrimu nustačius konkrečios bakterijos jautrumą antibiotikams. Infekcijos sunkumas priklauso nuo jos pobūdžio ir organizmo būklės.
Liga gali kartotis, jei organizmo atsparumas sumažėja.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.