Jan 052005
 

Elina klausė: Parašykite, kur galėčiau rasti naujausią administracinės teisės kodeksą. Jei plačiau paaiškintumėte administracinės prievartos sąvoką, būčiau labai dėkinga! Dar man labai reikia konkrečių deliktinės atsakomybės pavyzdžių.

Guru.lt pastaba:
Primename, kad namų darbų, referatų, kursinių ar diplominių darbų už Jus neatliksime. Jei to tikėjotės – pamirškite ir nepersiųskite savo užduočių mums. Daugiausia, kuo galime padėti nepakenkdami Jūsų keliui į mokslų aukštumas – nuorodomis. Bet niekada nepamirškite http://www.google.lt/, kuriame patys geriau rasite, kas Jums labiausiai tinka.

Teisės Guru atsako:

Administracinės teisės kodekso nėra, yra tik Administracinių teisės pažeidimų kodeksas, kurio elektroninę versiją galima rasti Seimo tinklapyje http://www.lrs.lt/.
Apie administracinę prievartą skaitykite vadovėlyje (pvz.,P.Petkevičius „Administracinė atsakomybė“ 1996m., leidykla Justitia).
O deliktinės atsakomybės pavyzdžių galite rasti LR Civilinio kodekso 6 knygos, III dalies, XXII skyriaus, trečiajame skirsnyje. Patį kodeksą taip pat galite rasti Seimo tinklapyje.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 1793 access attempts in the last 7 days.