Jan 032005
 

Renata klausė: Norėjau paklausti, ko man reik norint žiūrėti filmus per windows 98; motininė plokštė 8500TTD ir dar neturiu garso plokštės- kokios reiktų?

Guru atsako:

Prieš atsakydamas tiesiogiai į Jūsų klausimą, norėčiau išskirti filmų tipus:

  1. Video CD, Mpeg2 ir kiti mažai spausti filmai. Tokių filmų internete nėra gausu, nes jie užima daug vietos ir dažniausiai yra žemos kokybės (populiariausias plėtinys .mpg ar .mpeg).
  2. Divx, Mpeg4 ir kiti aukšto suspaudimo lygio filmai. Tai bene populiariausias standartas tarp filmais besidalinančių kompiuterių vartotojų.
Taigi, jei teisingai supratau iš Jūsų motininės plokštės modelio, Jūs turite seną Pentium MMX tipo kompiuterį (dažniausiai buvo komplektuojami su 166Mhz -200Mhz procesoriais, atnaujinus Bios’ą galima panaudoti iki 450Mhz). Jei tai tiesa, tai b) tipo filmų Jums normaliai pažiūrėti nepavyks (neužteks procesoriaus galingumo). Iš asmeninės patirties: AMD k6-450Mhz kompiuteriu normaliai (garsas ir vaizdas spėja kartu) pavyksta paleisti tik mažaug 1/3 mpeg4 standartu užkoduotų filmų, net naudojat mažiausiai resursams reiklius grotuvus.
Tiesa, egzistuoja techniniai (hardwariniai) mpeg dekoderiai, bet jie Lietuvoje yra egzotika ir kainuotų ne mažiau, kaip naujas kompiuteris.
Jei aš klystu ir Jūs turite galingesnį kompiuterį, tai norint žiūrėti filmus Jums tikrai trūksta garso plokštės. Visos šiuolaikinės garso plokštės užtikrina kokybišką filmų garsą. Žinoma, jei esate melomanė ir planuojate tuo kompiuteriu klausytis muzikos (CD, ne MP3), rekomenduočiau įsigyti ką nors iš Creative Audigy serijos, nors didesniajai daugumai vartotojų tokia investicija nėra tinkslinga.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 1787 access attempts in the last 7 days.