Dec 292004
 

Antanas klausė: Padariau vieną kūrinį: power-point prezentaciją. Ji apima kelis muzikinius kūrinius, nuotraukas ir t.t. Visas darbas užima 10mb. Kaip suspausti visą šitą kūrinį ir padaryti instalą, užimantį kuo mažiau vietos,pvz. 1mb būtų idealu? (toki, kaip buna kai nori įsirašyti programą: atsisiunti instalą, kuris užima nedaug vietos, dukart spragteli ir jis įsirašo (išsiplečia) tam tikroje direktorijoje (pvz: C:/program files/lnk) ).

Guru atsako:

Pats paprasčiausias (ir pigiausias) variantas Jūsų problemai spręsti – sukurti paleidžiamąjį archyvą (self extractor). Jį galima sukurti su beveik visais archyvatoriais (pradedant arj ir baigiant winzip (http://www.winzip.com/) arba winrar (http://www.rarsoft.com/)). Pvz., jei kursite savo instaliaciją su rar, tai Jums reikės nueti į Commands -> Add files to archive, nurodyti instaliacinio failo vardą, nurodyti, kad į jį būtų įtraukta Jūsų prezentacija ir ties „create SFX archive“ uždėti varnelę (santrumpa sfx archyvatoriuose dažniausiai reiškia self extractor).
Kitas būdas – kiek sudėtingesnis: naudoti „install builderius“, tokius kaip Install šield, Wise ir pan. Kadangi Jūsų tikslas – mažas paleidžiamasis failas ir paprastas procesas, siūlyčiau pasitenkinti pirmuoju variantu.
P.S. manau, kad suspausti savo kūrinuko į 1 mb nepavyks. Jei jame yra muzikos ir piešinių – jie nesispaudžia. Manyčiau, geriausiu atveju galite pasiekti 5-7 mb.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 91 access attempts in the last 7 days.