Dec 202004
 

Aldona klausė: Kodėl apšiltinus daugiabučiame name dvi lauko sienas iš vidaus pradėjo pelėti lubos? Iš pradžių siena buvo labai šalta netgi drėgnoka. Po remonto praėjo trys savaitės ir per visą sienos ilgį kur šiltinome ‘išlindo’ pelėsis. Ką daryti?

Guru atsako:

Gelbėjimosi variantai būtų paprasti (greičiausiai pasikartosiu) – kad ir langai plastikiniai, tačiau greičiausiai jie turi per didelę izoliaciją, t.y. trūksta elementaraus vėdinimo. Šiais laikais naujas butas kaip taisyklė būtinai bus su plastikiniais langais, o kad jie parinkti pigiausi ir nekokybiški – į tai nekreipiama dėmesio. Taigi pirmiausia reikėtų išsiaiškinti dėl langų ventiliacijos ir apskritai buto ventiliacijos.
Ventiliacijos kanalo ištraukimą galima grubiai patikrinti pridedant paprastą popieriaus lapą (kad pilnai uždengtų ventiliacijos angą) – paleidus lapas turi laikyti. Jei papūs atgal – tada labai blogai :) Bet kuriuo atveju greičiausiai teks iš naujo pasikeisti langus įsistatant brangesnius plastikinius su miniorlaide (montuojama virš lango), arba dar brangesnius medinius su orlaide. Na už šį patobulinimą teks greičiausiai susimokėti patiems, jei pažįstate gerų teisininkų – bandykit išsireikalauti iš būsto pardavėjų – rangovų.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.