Nov 162004
 

Valius klausė: Nuo lapkričio mėnesio prasidėjo registracija JAV ‘žaliai kortai’ laimėti. Gal žinote, kokios perspektyvos yra JAV turint šią kortą? Vien tik tai, kad tu esi legalas, dar nereiškia, kad susirasi gerą darbą (tam reikalingas ir išsilavinimas). Ar apsimoka važiuoti į JAV, jeigu dabar galima nuvykti legaliai dirbti į ES šalis?

Guru atsako:

Keistas klausimas. Norint į jį atsakyti išsamiau, trūksta papildomos informacijos – tiek apie klausiančiojo išsilavinimą, tiek apie jo statusą Lietuvoje. Čia pateikti tik keli bendri samprotavimai:

  1. Juodadarbiai geriau gyvena JAV, nei Lietuvoje (pinigine prasme). Pvz. prižiūrėdami senius, galite sau leisti nusipikti neblogą automobilį, o po keliolikos metų – net ir būstą. Dirbant statybose – taip pat panaši situacija.
  2. Gaudami 3000$ – 5000$ per mėnesį esate priskiriami prie apatinės vidutiniokų klasės dalies. Labai taupydami galite net butą ar namą nusipirkti, tačiau materialinis skirtumas vis vien bus jaučiamas.
  3. Jei planuojate ten nuvažiuoti užsidirbti ir grįžti į Lietuvą – nelabai verta – dolerio kursas labai žemas.
  4. Jei neturite iniciatyvos ar labai paklausios profesijos, irgi tikriausiai neverta vykti – doleriai ir ten ant žemės nesivolioja (o jei esate iniciatyvus, tai ir Lietuvoje nėra blogai).
  5. Su žalia korta ten būsite beveik žmogus (beveik, nes pvz. vien norint kreditą susitvarkyti reikia poros metų), žinoma, su daugiau galimybių nei nelegalai, bet „tikri“ amerikonai turės jų daugiau.
  6. Jei esate įsitikinęs, kad laimę sudaro pilna sauja dolerių – tikriausiai verta: prie tenykštės visuomenės turėtumėte pritapti :)


Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3455 access attempts in the last 7 days.