Aug 242004
 

Virginijus klausė: Gal patartumėte, kokį procesorių geriau rinktis: Pentium 4 ar Athlon.Ir kodėl?

Guru atsako:

Tiek Intel, tiek AMD procesorių savininkai ir mėgėjai gali rasti argumentų, kuo jų naudojamas procesorius geresnis už kitos firmos. O galiausiai – kokybė, sparta ir kaina kuo toliau, tuo panašesnė – viskas dėl tarpusavio konkurencijos.
Renkantis veikiausiai užvis labiausiai vertėtų pasitikėti profesionalų atliekamais testais.
Štai čia pateikiamas galingiausių šiuo metu rinkoje esančių procesorių testas: http://www.tomshardware.com/cpu/20040106/index.html (Intel Pentium 4 prieš AMD Athlon). Rezultatai ne visai vienodi: Intel procesorius laimi vienuose testuose, AMD – kituose. Straipsnio autorius siūlo AMD procesorių tačiau galutinis sprendimas priklauso nuo Jūsų.
Šiuo metu perkant AMD procesorius (ne 64 bitų kartos), kompiuterio komplektacija veikiausiai būtų bent keliais šimtais litų pigesnė, nei perkant Intel procesoriumi pagrįstą sistemą, tad bent jau šiuo atžvilgiu AMD laimi, o visais kitais atžvilgiais – paprastam namų vartotojui ne taip ir dažnai prireikia visų procesoriaus pajėgumų, tačiau kas keletą metų visa sistema ima atrodyti pasenusi ir nebeatitinkanti poreikių, tad kad ir ką pasirinkus po kurio laiko vis tiek reikės keisti, o kol naudositės, veikiausiai gerai tiks bet kuris procesorius.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2393 access attempts in the last 7 days.