Aug 182004
 

Sarunas klausė: Gal yra kokios priemonės tam, kad ilgas sėdėjimas prie kompiuterio nekenktų akims? Riboti laiko tikrai neišeina. Toks mano darbas.

Medicinos Guru atsako:

Jei negalima riboti bendravimo su monitoriumi laiko, rekomenduoju kas 45 min. daryti 5-10 minučių pertraukas, ilsinti akis (pabūti užsimerkus, atlikti švelnų akių masažą per vokus), daryti akių mankštos pratimus (pakaitomis žvelgti į tolimus daiktus, pvz. matomus pro langą, ir artimus ir pan.), nepamiršti vitamino A ir kitų beta-karotinų.
Kitos specialios priemonės – lašai akims, pvz. Visine (mažina akių raudonį, bet tai nereiškia, kad akys automatiškai atsigauna nuo lašų) ar dirbtinės ašaros (Tears naturale arba lietuviškos, galinamos Endokrininių preparatų – berods, Enalakrin) – jos padeda drėkinti akis: dirbant su kompiuteriu pernelyg retai mirksima, todėl akys gali perdžiūti.
Taip pat labai svarbi darbo vieta: sėdėti patogiai, ne per arti monitoriaus, monitorius turi stovėti ne prieš langą, atnaujinimo dažnis (refresh rate, čia CRT monitoriams) – ne mažiau 75 Hz. Plačiau čia:
http://www.vsv.lt/mokymas/Ergonomika/1383.html.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5075 access attempts in the last 7 days.