Jul 082004
 

stasys klausė: Norėčiau paklausti, su kokia programa atidaryti CUE ir APE tipo failus.Su kompiuteryje esamomis programomis atidaryti nepavyksta(windows XP professional).Padėkit,nes atsisiunčiau 350mb,gaila, jei teks ištrinti.

Guru atsako:

APE – tai Monkey’s Audio kodeku užkoduotas garso failas. Šis kodekas pasižymi labai žemu suspaudimo laispniu (1:2), lyginant su pvz. mp3 kodeku, tačiau tai yra suspaudimas be informacijos praradimo. Tai yra, išskleidę gausime originalų wav garso failą.
Puslapyje http://www.monkeysaudio.com/ galima atsisųsti šio kodeko palaikymo paketą, kuriame taip yra ir Winamp plugin’as, kurio pagalba šį failą bus groto populiarioju Winamp grotuvu.
CUE – tai indeksų failas. Jis naudojamas ne tik su muzikiniais failais, tačiau ir kitur. Šiuo konkrečiu atveju CUE faile surašyta, kada prasideda ir baigiasi kievienas muzikinis kūrinis, esantis APE faile, taip pat ir šių dainų pavadinimai. CUE Winamp pluginą galima atsisiųsti iš http://guerillasoft.nstemp.com/mp3cue/.
Po jo instaliavimo paspaudus Winamp lange Alt-N, atsidarys dar vienas langas, kuriame matysime dainų pavadinimus ir trukmę, kaip playlisto lange.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 69 access attempts in the last 7 days.