Jun 152004
 

Herex klausė: Kai naudoju 2 operacines sistemas (šiuo atveju Windows XP ir Slackware Linux) C: direktorijoje susikuria „BOOT.PCP“ failiukas, atidarius jį su notepadu (run: notepad c:boot.pcp), parašo štai ką:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=’Microsoft Windows XP Professional’ /fastdetect
gal žinote, kodėl jis susikuria, kai naudoju antra OS? Ir kam jis skirtas?


Guru atsako:

Šis failas skirtas norimos įkrauti operacinės sistemos pasirinkimui. Jis nurodo, kuriuose disko skirsniuose yra operacinės sistemos, aprašo jų pavadinimus, nustato primumo tvarką įkrovos pasirinkimo sąraše.
Jūsų atveju operacinės sistemos pasirinkimas nebus rodomas, nes aprašyta tik viena operacinė sistema, veikiausiai Jūsų Linux Slackware įkraunama naudojant įkrovos diskelį, arba, kitas variantas – ši rinkmena nenaudojama, t.y. Linux įkrovos tvarkyklė turi sukūrusi kitą failą, kuriame saugoma analogiška informacija, įtraukiant ir Windows, ir Linux sistemų aprašus ir nuorodas.
Beje – paprastai ši rinkmena vadinasi BOOT.INI, tačiau įrašant kai kurias UNIX tipo sistemas jos pavadinimas pasikeičia į BOOT.PCP, veikiausiai ji tampa neveiksni. Šiuo atvejo tokį pakeitimą veikiausiai atliko Linux įkrovos tvarkyklė (pvz.: LILO), kaip jau rašyta, norint naudoti Linux, o ne Windows įkrovos failą.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 69 access attempts in the last 7 days.