May 292004
 

Max klausė: Ko reikia ir kiek tai kainuoja, norint mobilųjį telefoną (šiuo atveju SE T68i) sujungti su kompiuteriu?

Guru atsako:

Yra du sujungimo variantai:

  1. Telefoną su kompiuteriu jungiate duomenų kabeliu (jungiamas prie telefono ir kompiuterio com porto). Toks kabeliukas, jei orginalus, Jums kainuos 100 – 150 litų, bet pasieškojęs pagal skelbimus tokį kabeliuką galite gauti už 25 – 45 litus.
  2. Kadangi Jūsų minėtas telefonas turi infraraudonųjų spindulių jungtį (IrDA), tai jį galima pajungti prie kompiuterio nenaudojant laidų. Tokiu atveju, jei Jūsų kompiuteris turi IrDA jungtį, tereikia ją aktyvuoti (IrDA jungtis turi tik kai kurie laptopai, stacionarūs jų, kaip taisyklė, neturi). Jei Jūsų kompiuteris neturi IrDA jungties, ją galima įsigyti. Kompiuterinės įrangos salonuose ji kainuoja nuo 100 iki 200 litų (kartu su programine įranga) ir dažniausiai jungiama į kompiuterio COM portą. Pagal skelbimus galite rasti ir pigesnes: 20-45 litus kainuojanti, jungiama į motininę plokštę (dažniausiai lietuvių gamybos) arba jungiama į COM jungtį kainuoja apie 100 lt.
Dėl programinės įrangos kiek paprasčiau :) telfono gamintojo svetainėje ji turėtų būti prieinama (be to, prie telefono tikriausiai buvo CD). Jei norite ko nors ‘mandresnio’, galėčiau rekomenduoti universalų Mobile navigator :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.