Feb 022004
 

Gina klausė: Kokius vaistus pataria medicinos guru nuo kraujavimo esant hemorojui?

Guru atsako:

Tikrieji požymiai, kad kraujuoja iš hemorojaus, yra hemoroidaliniai mazgai, o pasituštinus ant išmatų yra šviežio raudono kraujo lašai (taip pat ir ant popieriaus, nusivalius po pasituštinimo).
Šiaip jau kraujavimas iš hemoroidalinių mazgų paprastai būna nedidelis ir sustoja pats, gausaus kraujavimo atveju vaistai nepadės – rekomenduojamas spaudžiantis tvarstis išangėje ir kreiptis į gydytoją galutiniam kraujavimo stabdymui (atliekamos fenolio tirpalo injekcijosį mazgus – skleroterapija).
Šiuolaikinis hemorojaus gydymo būdas – guminiai žiedai (ligatūros) – dažniausiai yra efektyvus, neinvazinis ir rekomenduotinas. Vaistinėse gausu įvairių priešuždegimiškai veikiančių žvakučių ir tepalų – susirgimo pradžioje irgi gali padėti. Rekomenduojama vidurių užkietėjimo profilaktika (atitinkamas maistas, fiziniai pratimai), kad mazgai nebūtų traumuojami ir nekraujuotų.
Jeigu be kraujavimo yra ir skausmas, galima įtarti mazgų uždegimą – tada reikia nesteroidinių vaistų nuo uždegimo (pvz. Nimesilis, ketoprofenas) ir priešuždegiminių tepalų nuo skausmo. Profilaktikai tinka kai kurie tepalai, pvz. Proctosedyl.
Tačiau svarbiausia – jei yra kraujavimas, reikia tiksliai nustatyti jo priežastį, nes nuo to priklauso gydymo taktika. Atsiminkite, kad gali būti daug priežasčių, tarp jų – išangės įplėša, išangės ir tiesiosios žarnos navikai. Tad jeigu įtariate kraujavimą, savigyda patariu neužsiimti – verta ieškoti gydytojų patarimo, nes kitaip gali būti pražiopsotos rimtesnės ligos, pvz. storžarnės ar tiesiosios žarnos vėžys.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.