Jan 272004
 

Janina klausė: Gal galėtumėte suteikti išsamios informacijos apie jungiamojo audinio ligas. Man 1996m.nustatė sklerodermiją.Ją patvirtino biopsija. Tačiau aš abejoju ta diagnoze, nes aiškių pakitimu, kaip gydytojai sako, būdingų tai ligai, nepastebima. Labai skauda sąnarius ir raumenis, sunku vaikščioti, kramtyti, išsižioti. Jokių papildomų tyrimų man nebedaro, nes diagnozė patvirtinta. Gal yra kokių specialių tyrimų šiai ligai nustatyti?

Medicinos Guru atsako:

Išsamios informacijos apie jungiamojo audinio ligas galite gauti iš vidaus ligų ar reumatologijos vadovėlių ar vadovų, arba internete, http://www.google.lt/ nurodę ‘connective tissue diseases‘ Apie sklerodermiją daug medicininės ir pacientams skirtos informacijos yra http://www.scleroderma.org/, http://www.sclero.org/ , sclerodermasupport.com.
Jei abejojate diagnoze, Jūs visada turite teisę pasirinkti kitą gydytoją ar gydymo centrą, kur jums gali būti atlikti pakartotiniai tyrimai.
Deja, vienareikšmio tyrimo patikimai diagnozuoti sklerodermiją nėra. Diagnozė nustatoma remiantis klinika ir laboratorinių tyrimų duomenimis. Jungiamojo audinio ligų klinika yra labai įvairi, tad nevertėtų ieškoti visų simptomų – kai kurie jų yra itin reti ir pasitaiko keliems ligoniams iš tūkstančių.
Siūlyčiau nustoti bijoti (mano nuomone, tai ligos baimės fazė – natūrali reakcija į nepagydomą ligą), laikytis gydytojų nurodymų ir pabendrauti su psichologu. Taip, su psichologu – liga pakeičia gyvenimą, tad psichologas galėtų rekomenduoti, kaip greičiau ir sveikiau galima adaptuotis.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 474 access attempts in the last 7 days.