Oct 312003
 

Gediminas klausė: Na, man labai rūpimas dalykas yra kaip nesusirgti, t.y kiekvienais metais aš vis persergu 2-3 sinusitais (o gal pilnai jų ir neišgydau). Kadaise buvau geras plaukikas, ir tai būdavo pastovi problema, bet dabar kadangi kopiu į mokslų aukštumas, mano gyvenimo kokybę labai blogina ligos – gripas ir sinusitas. Kaip jau sakiau, per žiemą persergu 2-3, o gal ir daugiau kartų. O taip norėtųsi nesirgti… Kodėl mano tokia silpna imuninė sistema, o gal aš dabar turiu polinkį jomis sirgti? Esu skaites apie heloterapija(drusku kambarius), bet taippogi esu girdejęs iš daktarų, kad vakaruose jų jau atsisakoma, nes juose kaupiasi dideli kiekiai kitų, žmonių atneštu virusų ir bakterijų, o tai kitiems gali būti pavojinga…tai ši mintis man nebepatinka. Dabar geriu imuninę sitemą stiprinančius preparatus, tai ‘lymphozil forte’ ir ‘cigapan’. Tikiuosi kad padės. Norėjau dar pasiklausti dėl skiepų ar jie veiksmingi, ar yra kokių nuo sinusito(lyg skaičiau kad yra).Tai man tikrai rūpimi klausimai, jei galite atsakykit kiek galima plačiau:)

Medicinos Guru atsako:

Sinusito problema sudėtinga, tikėtina, kad Jūsų organizme lieka rusenanti infekcija, kuri ir pati silpnina imunitetą, ir dar nuolat paūmėja. Reikėtų atidžiai ištirti dėl visų galimų infekcijos židinių (pradedant visų nesveikų dantų pilnu išgydymu) ir pagal galimybę juos pašalinti. Tai įmanoma tik su gydytojo, kelių specialistų pagalba. Taigi reikėtų bandyti išsigydyti iki galo. Galbūt sergate imunodeficitine būkle? Jums būtinai reikėtų pasikonsultuoti su LOR gydytoju. Gali būti ir tam tikrų pakitimų sinusuose, kurie ir sąlygoja dažną sergamumą sinusitais. Neaišku, kaip Jūs gydydavotės sinusitus.
Dėl haloterapijos – kad ten kaupiasi dideli kiekiai kitų, žmonių atneštų virusų ir bakterijų, yra netiesa, nes mikrokristalinė druska naikina visus mikroorganizmus ir virusus (o haloterapija pagrįsta gydymu beveik steriliu oru, kuriame pakibusios mikroskopinės druskos dalelės), tuo pačiu ir Jūsų kvėpavimo takuose.Todėl haloterapija būtų patartinas organizmo imuniteto stiprinimo metodas.
Apsaugai nuo gripo gana efektyviai veikia vakcinos, tik reikia pasiskiepyti laiku prieš būsimą epidemiją (ir skiepijimosi metu pageidautina nesirgti).
Sinusitas nėra užkrečiama liga, tai greičiau slogos komplikacija – jį gali sukelti labai įvairūs mikrorganizmai, todėl prieš patį sinusitą skiepų nėra ir būti negali, o vakcinos prieš kai kuriuos jį sukeliančius miroorganizmus (kad ir stafilokoką ar streptokoką) yra sukurtos ir taikomos.
Lymphozyl forte yra homeopatinis preparatas, skirtas imunitetui stiprinti, Cigapan yra vitaminų ir mineralų kompleksas, todėl šie preparatai yra tik profilaktiniai. Be to, neužmirškite ir pilnavertės mitybos, pilnaverčio miego, sveikos psichologinės aplinkos – šių principų nepaisymas irgi atsiliepia imuninei sistemai, ir tada vaistai ne visada padės. Jeigu jau susirgote gripu – išsigydykite jį iki galo.
Rimtesniais sveikatos klausimais siūlau nemėginti išpešti naudos per distancines informacijos priemones, o kreiptis į gydytoją specialistą – juk labai daug kas priklauso nuo individualių paciento poreikių ir galimybių.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3780 access attempts in the last 7 days.