Oct 282003
 

Vidmantas klausė: Žmona gimdys už dviejų – trijų savaičių. Dėl 2-jų stuburo slankstelių suaugimo strėnų srityje, pasak gydytojų, gali tekti gimdyti darant vadinamą Cezario pjūvį,tačiau jie tarsi siūlo jai gimdyti natūraliai ir nepataria, koks gimdymo būdas geresnis,kad mažiau nualintų nugarą ir nepatirtų kokių nors nugaros traumų. Patarkit, kokį gimdymo būdą rinktis…Beje,jos fizinis aktyvumas menkas.

Medicinos Guru atsako:

Klausimas sudėtingas ir diskutuotinas. Cezario pjūvis yra operacija, irgi susijusi su tam tikra rizika, tiesa, ne nugarai – rizika yra vaisiui, motinai, ir ateičiai – pasitaiko infekcijų, kartais po to nebegalima gimdyti natūraliai.
Kita vertus, gimdymo metu krūvis nugarai tikrai teks (jei fizinis aktyvumas menkas, tai ir rizika didesnė), kaip ir visiems kaulams bei raumenims.
Dažniausiai tik gimdymo metu paaiškėja, kad natūralus būdas ‘nesuveikia’, ir tada daromas Cezario pjūvis. Ar verta planiškai daryti šią operaciją, turėtų spręsti akušeris-ginekologas, galbūt kartu su kitais specialistais, žinodamas tikslią ir konkrečią pacientės būklę. Deja, elektroniniu paštu tokių dalykų nepatarsi – nematęs ligonio, negydysi.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.