Oct 242003
 

Arthoor klausė: Aš sveikai maitinuosi, todėl būtų įdomu sužinoti cukrinių runkelių cheminę-biologinę sudėtį, t. y. kokių ir kiek juose yra vitaminų bei mineralinių medžiagų (mikro- bei makro-elementų). Juk runkelis gali būti vienas iš natūralių maisto produktų. Tik aš nežinau vitaminų bei mineralinių medžiagų kiekio šiame augale.

Medicinos Guru atsako:

Cukrinis runkelis ne tik gali būti natūralus maisto produktas, bet toks ir yra. Vitaminų ir mineralinių medžiagų kiekis cukriniuose runkeliuose: apie 9.4% baltymų, 18% skaidulų, 5% angliavandenių, kalcio, fosforo, magnio, natrio, kalio, vario. Šiek tiek yra ir amino rūgščių: lizino, metionino, treonino, triptofano.
Išsamų straipsnį apie cukrinius runkelius galite rasti čia:
http://www.pieno-tyrimai.lt/gpienas/runkeliai.html
Iš šio straipsnio matyti, kad cukriniais runkeliais maitintis rekomenduojama gyvuliams, nors, kita vertus, žmogus – tai protingas gyvulys :) … Na, o jei rimtai – žmogaus virškinimo sistema nepritaikyta tokio tipo augaliniam maistui, ir jis nesugebės daugumos tų augalinių natūralių medžiagų įsisavinti. Todėl cukrinių runkelių žalių valgyti nerekomenduojama…
Energetine prasme tai nėra labai vertingas maisto produktas. Ten beveik gryna celiuliozė ir vanduo, tad nereikia jaudintis dėl pertekliaus ir visiškai nereikia tikėtis naudos.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2395 access attempts in the last 7 days.