Oct 042003
 

Pranas klausė: Naudojuosi interneto ryšiu per telefono liniją. Gal galite pasiūlyti programų, kurios atjungia kompiuterį nuo interneto, kam nors skambinant į fiksuoto ryšio telefoną?

Guru atsako:

Tam nereikia jokių programų. Išeitis daugiau, nei paprasta (pačiam teko naudotis):
Jeigu turite skaitmeninę liniją (o šiuo metu manau pas visus jos tokios), tuomet užsisakykite Telekome paslaugą ‘Linija plius’.
Aktyvuokite ‘Skambutį pokalbio metu’
Rezultatas: kai pasijungiate į internetą ir kažkas tuo metu skambina – linijoje pasigirsta įspėjamieji signalai, kurie ima trukdyti ryšiui ir sklandžiam modemo darbui. Modemas tokiu atveju ryšį nutraukia ir suskamba telefonas.
Jei šis variantas visgi nepasiteisins, tuomet yra dar tokia paslauga ‘Skambučio peradresavimas, kai užimta’. Bet tokiu atveju NEaktyvuokite ‘skambučio pokalbio metu’. Nurodykite, kuriuo numeriu turi būti atliktas peradresavimas – tegul tai būna Jūsų mobilus. Šiuo atveju jei kažkas Jums skambina, suveikia peradresavimas ir savo mobiliame telefone pamatote, kad skambina iš Jūsų namų. Neatsiliepiate. Vietoj to ‘numetate skambutį’ (spaudžiat ‘padėti ragelį’). Iškart atjungiate interneta. Žmogus, kuris Jums skambino, tuo tarpu išgirsta užimtumą ir neabejotinai po kelių minučių perskambins.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 73 access attempts in the last 7 days.