Oct 012003
 

Vytas klausė: Kokią kompiuterio konfigūraciją patartumėte pirkti už 2500lt (be monitoriaus)? ir koks monitorius geriau? ar 19 coliu CRT, ar 17 coliu LCD?

Kompiuterio išsirinkimo klausimas yra aktualus daugeliui (mes esame gavę ne vieną panašų klausimą), ypač prasidėjus naujiems mokslo metams: moksleiviai, studentai bei jų tėveliai skuba apsirūpinti “darbo priemonėmis”, nepamiršdami jų panaudojimo ir laisvalaikio praleidimui, todėl šiame išplėstiniame atsakyme pasistengsime pateikti atsakymą ne tiek į autoriaus užduotą klausimą, bet apskritai apžvelgsime pagrindinius kriterijus, pagal kuriuos reikėtų rinktis kompiuterį ir į ką pirmiausia atkreipti dėmesį. Tiesa, turime įspėti, kad visa čia pateikta informacija skirta namų kompiuteriui, t.y. mėgėjiškam naudojimui. Jei Jūs profesionaliai dirbate su grafika, duomenų bazėmis, atliekate didelius matematinius skaičiavimus ar save laikote užkietėjusiu žaidėju ir kompiuteriui galite skirti 6000-20000 litų, tikriausiai šis rašinys ne Jums.

        
Prieš renkantis kompiuterį, pirmiausia reikėtų rimtai pagalvoti ir bandyti sau atsakyti į klausimus:

  • kam Jūs jį daugiausiai naudosite (internetui, darbui su ofiso programomis, darbui su grafika, programavimui, žaidimams, muzikai, filmams ir pan.)?
  • kiek pinigų tam galite skirti?
  • kiek laiko planuojate praleisti prie jo (pora valandų per savaitę, pora valandų per dieną ar kiaurą parą)?
  • ar būtinai kompiuteris turėtų būti naujas?
  • kiek Jums svarbi kompiuterio išvaizda?

        
Visi šie klausimai, nors ir atrodo labai nutolę vienas nuo kito, yra tarpusavyje tampriai susiję ir, ypač turint ribotą biudžetą, reikėtų prieš renkantis tvirtai susidėlioti prioritetus: kas Jums yra svarbiausia, ir kiek galite sau leisti.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 6:12 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5100 access attempts in the last 7 days.