Apr 282003
 

Linas klausė: Patarkite, ar operuotis nosies pertvarą. Man dabar 19m. Turiu iškrypusią nosies pertvarą, dėl kurios nuolat sloguoju (užgulta nosis dusina, neretai netgi jaučiasi, kad smegenys pradeda mąstyti neefektyviai; jaučiuosi apdujęs/ mieguistas). Pats tai norečiau ištiesinti tą pertvarą, bet bijau randų ar šiaip kitokių rezultatų. Gal galite anonsuoti, kaip tokios operacijos vyksta? (kiek laiko operuoja, ar iškart galiu aktyviai dalyvauti normaliame gyvenime po operacijos…) P.s. specialistai patarė išsioperuoti, bet turiu susidaręs nepalankią nuostatą, kad po operacijos bus dar blogiau.

Medicinos Guru atsako:

Operacija užtrunka su visu paruošimu porą valandų. Pirmą parą po operacijos dar nelabai gali aktyviai elgtis – jaučiami narkozės likučiai, be to, vis dar reikia nešioti tvarstį. Be to, porą savaičių ar dienų gali likti sloga, bet silpnesnė, nei prieš operaciją. Šiaip, kiek teko bendrauti su operuotaisiais – nesiskundžia.

O štai ką sako tokią operaciją patyrusi Laura:
Man po nosies pertvaros tiesinimo operacijos labai pagerėjo. Dingo amžina sloga, sinusitai. Randų jokių neliko, nes operavo iš vidaus lazeriu. Buvo nuskausminta ir nieko nejaučiau. Po 2-3 dienų jau galima išvykti namo. Aišku, labai svarbu, kad operuotų geras gydytojas rimtoje klinikoje. Žodžiu, tikrai verta išsivaduoti iš kančių ir pasiryžti operacijai.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.