Apr 282003
 

Gintas klausė: Norėjau sužinoti, kokia programa galima būtų susišnekėti kaip telefonu (turint mikrofoną ir kolonėles) vietiniame tinkle ir su kokia galima susikalbėti per Internetą?

Guru atsako:

Vietiniame tinkle susikalbėjimui turbūt patoiausia naudoti (iš Windows pakete pateikiamų programų) NetMeeting. Vienas kompiuteris turi sukurti NetMeeting serverį, visi kiti turi prie jo jungtis (host meeting/join meeting [prisijungiant gali tekti nurodyti HOST kompiuterio IP adresą, nors pirma vertėtų pabandyti įrašyti jo pavadinimą]). Yra galimybė reguliuoti išeinančio ir įeinančio garso stiprumą. Jei turite vaizdo kameras, šios programos pagalba galima rengti vaizdo konferencijas.
Jei norite kalbėtis per internetą, galite naudoti MSN Messenger programą susisiekimui su norimu asmeniu. Kai norėsite pradėti kalbėtis, paspauskite mygtuką ‘Start Talking’ – asmuo, su kuriuo tuo metu susirašinėjate, gaus pranešimą, kad norite pradėti su juo kalbėtis, ir turės dvi galimybės: atmesti Jūsų pasiūlymą arba jį priimti (užrašai angliški), tuo tarpu Jūs tuo metu galėsite atšaukti savo pasiūlymą.


2003-04-23. Jonas klausė: Norėjau paklausti, kaip sumažinti pilvą - jis yra padidėjęs iš vidaus, ne poodiniu riebalų sluoksiu, o žarnyno tūriu, anksčiau nebuvo.. taigi noriu, kad būtų mažesnis – ką reikėtų daryt?

Medicinos Guru atsako:

Na, žarnynas iš dyko buvimo nesiplečia. Jo turinys laikinai gali padidėti, jei valgoma daug ląstelienos turinčių produktų – vaisių, daržovių ir pan. Kiti variantai – nuolat kaupiasi dujos ir pučia pilvą, tokiu atveju rekomenduotini dujas absorbuojantys preparatai – kad ir aktyvuota anglis; nuolat užkietėję viduriai, daug žarnų turinio – reguliuoti maistą, pabandyti laisvinačius preparatus.
Didėti gali ir didžioji taukinė (turi žmogus tokį riebalų maišą viduj), bet tai susiję su bendruoju riebalų kiekiu.
Rekomenduočiau sportuoti, tvirtinti pilvo sienų raumenis, presą. Ir atrodo gerai, ir neleidžia palaidoms žarnoms lakstyt ;) Mens sana in corpore sano!
Pilvo tūris gali padidėti ir dėl įvairių išvaržų. Galimas ir atvejis, kai žarnyno srityje susiformavęs auglys ar panašus darinys – bet kuriuo atveju reikėtų kreiptis į gydytoją, ypač jei pilvas nuolat didėja, ir ne dėl riebalų kaupimosi.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.