Apr 162003
 

Andrej klausė: Sakykite, prašau, kur galima pernešti muziką iš paprastos plokštelės į CD, kiek tai maždaug kainuoja? Įdomu būtų dar sužinoti,kaip tai daroma.

Guru atsako:

Tai be problemų galite atlikti ir pats, jei tik turite visą reikiamą įrangą. Būtina turėti:

  1. Plokštelių grotuvą, turinti normalų linijinį išėjimą (stiprintuvas nereikalingas).
  2. Kompiuterį su gera garso plokšte (pvz. visai pakanka Creative Live! ).
  3. Jungiamąjį laidą iš plokštelių grotuvo į garso plokštę. Galima pasidaryti pačiam, turint reikamus kištukus arba nusipirkti radijo detalių parduotuvėje – daugiau 10Lt, manau, nekainuos.
  4. Įrašantį CD įrenginį.
  5. Programinę įrangą. Čia tinka bet kokia programa, kuri sugeba įrašinėti iš garso kortos LINE-IN į WAV formatą. Yra programų, kurios gali pritaikyti įvairius filtrus, kad pašalintų triukšmus ar traškesius iš įrašomo garso šaltinio. Bet stebuklų nereikia tikėtis: jei plokštelė stipriai apibraižyta, tai gautas rezultatas, be abejo, nenudžiugins.
Taigi, viską sujungiame ir įrašinėjame. Jei programinė įranga sugeba atpažinti muzikos kurinio pradžią ir pabaigą, tai tam laikui, kol gros plokštelė, galite eiti pasivaikščioti. O jeigu ne – tai teks patiems padirbėti su start/stop ties kiekvienu kūriniu :) Kitas etapas būtų perklausyti gautą rezultatą: jeigu viskas tinka ir patinka, belieka ‘išsikepti’ music arba kitaip audio CD diską su bet kuria CD įrašymo programa. Štai ir viskas – jūsų vinilinė plokštelė perkelta į CD!

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.