Feb 222003
 

Giedrius klausė: Žadu įsigyti naują vaizdo plokštę, bet iš tokios didelės pasiūlos nežinau, kokią. Gal galit padėti? Kaina tarkim iki 400Lt.

Guru atsako:

Šiuo metu rinkoje yra dvi vertos dėmesio plokščių procesorių gamintojos – tai Nvidia ir Radeon. Aš labiau mėgstu Nvidia.
Jums tikriausia reikės, kad plokštė gerai veiktų su naujais žaidimais. Tokiu atveju nesiūlyčiau rinktis pigios plokštės su daug atminties (pvz: ~300 ir 128Mb), nes paprastai jos veikia ne taip jau ir gerai. Man atrodo, šiuo metu geriausias pasrinkimas už priimtiną kainą būtų arba Nvidia GeForce4 Titanium 4200, kuri kainuoja apie 600Lt (priklauso nuo atminties kiekio ir nuo parduotuvės), arba Nvidia GeForce4 MX420 (kainuoja apie 300Lt, truputį daugiau). Siūlau rinktis iš ketvirtos serijos plokščių, nors, žinoma, Jūs galite pats pasirinkti, jei Jums tai netiks. Taigi, dabar, kai yra tik du variantai, turėsite pasirinkti pagal tai, kiek galite sau leisti mokėti. Beje, aš pats šiuo metu naudoju Nvidia GeForce2 MX400 ir man to visai pakanka daugumai žaidimų, kuriuos žaidžiu – gal ne visuomet geriausia vaizdo kokybė, bet už 150Lt kainą, tai yra labai nemažai. Taigi, jei nuspręsite pataupyti, tai būtų alternatyva, tad jei Jūsų kompiuteris nėra ypač galingas (procesorius iki 1GHz ir 128Mb RAM), tuomet galite rinktis ir tokią plokštę, nes kompiuterio spartą lemia ne atskiros dalys, o dalių visuma: jei viena dalis bus žymiai geresnė, tai nekompensuos kitų dalių lėtumo.
Sėkmės renkantis… :-)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 69 access attempts in the last 7 days.