Jan 152003
 

Vytas klausė: Kaip pasirinkti gerą skaitmeninį fotoaparatą?

Guru atsako:

Viskas priklauso nuo to, kam Jums reikia fotoaparato. Tikriausia norite gana paprasto, bet ne prasto fotoaparato sau, kuris tiktų daryti ganėtiniai neblogas nuotraukas į savo albumą…
Taigi, yra keletas dalykų, į kuriuos vertėtų atkreipti didžiausią dėmsį:

  • Didinimas – kiek įrenginys gali padidinti vaizdą (tiek optiniu, tiek skaitmeniniu būdu – svabesnis yra optinis, nes skaitmeninis tik išskaido pikselius) – jei mėgstate fotografuoti gamtovaizdį, praverstų su stipresniu didinimu;
  • Pikselių skaičius (kiek taškų nuotraukoje), dabar tarp paprastesnių aparatų galime pamatyti ir trijų ar net šešių megapikselių aparatus, bet, žinoma, šiam skaičiui didėjant gana sparčiai didėja ir kaina, tagi ‘naminiam’ vartojimui pakaktų ir 3Mpix aparato. Atmintis - kiek fotoaparatas turi atminties, kokio ji tipo, ar galima ją išplėsti. Kuo didesnė atmintis, tuo daugiau nuotraukų sutalpinsite (žinoma, priklausomai ir nuo nuotraukų kokybės). Sony atmintis yra brangi – gerokai brangesnė Flash ar Smart Media.
  • Maitinimo elementai – kad būtų pakraunami ir kokiam laikui jų užtenka. Senesni aparatai ‘garsėjo tuo, kad elementus sunaudodavo per porą fotografavimo valandų, dabartiniai laikog erokai ilgiau.
  • Fotoraparato fiziniai parametrai: dydis, svoris. Jungtis su kompiuteriu: senesni fotoaparatai turėjo COM tipo jungtį, o dabar dauguma turi USB, kas yra žymiai patogiau. Patys naujausi turi USB2.
  • Galimybės: galimybė filmuoti, įrašinėti garsą, filtrai, programos, automatinis ir rankinis fokusavimas, galimybės reguliuoti kontrastą ir kt. Priklausomai nuo savo norų ir galimybių pasirinkite ftoaparaą su daugiau ar mažiau funkcijų.
Pagal išvardintus punktus galite atsirinkti vieną ar kelis modelius, kurie labiausiai atitiks Jūsų norus ir poreikius. Tuomet galite pasidomėti kitų vartotojų nuomonėmis apie šiuos modelius – tai turėtų padėti galutinai apsispręsti. Adresu http://www.epinions.com/ rasite vartotojų nuomones apie beveik bet kokį įrenginį.
Sėkmės renkantis tinkamą… :-)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.