Nov 252002
 

Pranas klausė: Jau buvo klausimas apie skaitmenines kameras, bet dabar turiu konkrečią ir didelę problemą: Turiu panasonic NV DS30 EG kamerą, plokštę DV 1000 LE (IEEE 1394 PCI Host Controler), Windows 98, Adobe premiere 6(nesu kompų specialistas). Parsisiunčiau iš interneto Premiere 6, suinstalivau, įdėjau plokštę į kompą, kompas suinstaliavo plokštės draiverius, angliškai prastai moku, bet šiek tiek suprantu… prijungiau kamerą prie kompo su atitinkamu laidu, įjungiau kamerą, pokšt Windows ~new hardware detect – kaip supratau, kompas neatpažįsta kameros ir bando suinstaliuoti draiverius… Nesupratau, kaip reikia ir su pačiu adobu dirbti… Kamera ir plokštė paimti iš firmos, pilna komplektacija, bet ten nieko pan nebuvo, kameros aprašyme pasakyta skaityti priedų instrukciją, dar vaizdo signalai į kompiuterį perduodami per videokameros lizdą ‘to PC’, (ant kameros yra du išėjimai ‘i Link’ ir ‘to PC’). O laidas prie kontrolerio tai i Link išėjimo, o ne to PC. Pagal kameros instrukciją jis naudojamas perrašant vaizdą iš vienos kameros į kitą. Tai kaip čia suprasti- prie kontrolerio nėra tokio laido su ‘papka’ to PC lizdui ? Kas bus, kai laidą gausiu ? Kai ieškojau pirkti kameros, tai Kaune visuose prekybos vietuose niekas dorai negalejo paaiskinti, kaip tas reikalas veikia, kaip atrodo, koks turi buti softas ir t.t. – pirk produktą ir aiškinkis, vienoje vietoje siūlė imti ~ Fire Wire, ten buvo plokštė, CD, laidas, bet net negalėjo išpakuoti, kad parodytų manualą. Tik pažįstamas vienoje firmoje davė tą kontrolerį su užsatu, bet nieko negalėjo paaiškinti, nes niekas nežino ir nebandė… Gal Guru gali padėti ?

Guru atsako:

Trumpi atsakymai:

  1. Windows 98 pilnai nepalaiko FireWire ir greičiausiai Jūsų minėtos problemos kilo dėl to. Pabandykite OS atnaujinti iki Windows 98SE arba Windows 2000, Windows XP.
  2. FireWire turi daug pavadinimų: FireWire, iLink, IEEE 1394. Tad užrašas ant Jūsų kameros iLink tiesiog reiškia, jog tai FireWire jungtis.
  3. ‘to PC’ jungtis yra kiekvieno gamintojo savas išradimas- dažniausiai jungiama į kompiuterio USB ar COM prievadus. Ši jungtis greitaveika negali lygintis su FireWire ir tinka tik kamerai valdyti bei perduoti atskiriems paveikslėliams į kompiuterį (video perdavimas būtų tikrai lėtas). Iš patirties galiu pasakyti, kad šios jungties greičiausiai neprireiks.


Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.