Nov 062002
 

gediminas klausė: Kokiais būdais galima susirasti Lietuvoje darbą, pvz., Vilniuje, ir per kur geriausia būtų susirasti greičiausiai darbą, tarkim, studentui.

Guru atsako:

Priklauso nuo Jūsų patirties, sugebėjimų, norų ir asmenybės. Šiaip jei esate pirmų kursų studentas ir niekur anksčiau nedirbote – bus sunkoka.
Galimi paieškos variantai:

  • Interneto skelbimai. Visų Lietuvos skelbimų svetainių sąrašą rasite adresu http://skelbimas.lt/ – ten galite rasti daug skelbimų, tik reikės atsirinkti. Nors daugumoje tokio pobūdžio svetainių skelbimus galima filtruoti (t.y. rodyti tik tam tikro miesto, tam tikros srities ar pan. skelbimus) – jos beveik nekontroliuojamos, todėl ten prirašoma visko. Šis paieškos būdas užims laiko.
  • Skelbimai spaudoje. Visuose šalies dienraščiuose yra ir darbo skelbimų. Paieška panaši kaip ieškant interneto skelbimuose, tik pasirinkimas mažesnis.
  • Įdarbinimo agentūros. Registruojantis įdarbinimo agentūroje reikia sumokėti nustatytą mokestį, ir tam tikrą laiką (du-tris mėnesius – priklausomai nuo sutarties) gausite iš agentūros darbo siūlymus (tiesa, kai kurios įdarbinimo agentūros teikia specialius pasiūlymus, pavyzdžiui, magistrantus registruoja nemokamai). Įdarbinimo agentūras reikia rinktis atidžiai, paklausinėti pažįstamų, nes sumokėjęs nustatytą mokestį galite gauti tą pačią informaciją, kurią rastumėte už dyką internete.
  • Draugai, pažįstami, giminės ir artimieji. Ieškoti darbo per pažintis – turbūt populiariausias, patikimiausias ir greičiausias susirasti darbą Lietuvoje – tiesa, ne visiems prieinamas.
Apžvelgiau pagrindinius būdus ieškoti darbo. Geriausia būtų naudoti keletą ar net visus būds iš karto. Be to, galite registruotis http://www.cvonline.lt/ duomenų bazėje – ir bent jau teoriškai padidinsite savo galimybes susirasti darbą internete. CVonline sistema ypač gera tuo, kad leidžia laikyti savo CV internete – supratingesniam potencialiam darbdaviui galbūt prie motyvacinio laiško užtektų pasiųsti nuorodą, o ne prisegtą bylą.
Jei žinote, kokios srities darbo norite – galite ieškoti darbo pasiūlymų ir įmonių interneto svetainėse – juk vienokią ar kitokią interneto svetainę turi dauguma stambių ir vidutinių įmonių.
Apskritai būtų gerai, jei nuspręstumėte, kokio darbo norite, ką galite dirbti, kiek jam galite skirti laiko per dieną ar per savaitę ir kas Jums svarbiau – darbas ar studijos.
Sėkmės.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 595 access attempts in the last 7 days.