Oct 232002
 

Marius klausė: Mano Outlook Express neveikia, todėl siunčiu per e-mail,bet tai ne pagrindinė bėda.Pvz.:kai aš žaidžiu Need for speed porche su Windows Me arba 98,žaidžiant visą vaizdą mėto tarsi’gabalais’.Kai žaidžiu tą patį žaidimą su Windows XP,viską rodo gerai,bet išėjus parodo,kad pas mane mažai virtualios atminties,todėl ji padidino atmintį.Tai kodėl pas mane mažai virtualios atminties?Tą patį rodė ir po formatavimo.

Guru atsako:

Virtuali atmintis nėra tiesiogiai susijusi su formatavimu (nebent tik tuo, kad formatavimas labai efektyvus failų trynimo būdas). Virtualią atmintį Windows naudoja tuomet, kai pradeda trūkti fizinės atminties. Tam tikslui naudojama dalis kietojo disko laisvos vietos, kuri laikinai dirba kaip operatyvioji atmintis (tik žymiai lėčiau).
Windows operacinė sistema šią atmintį pagal nutylėjimą ima iš disko, į kurį instaliuota windows 9x (Jūsų atveju win98). Jei šiame diske vietos nėra, arba Jūs pasirinkote rankiniu būdu nustatomą virtualią atmintį, tuomet visai tikėtina, kad trūksta virtualios atminties.
Norint pasižiūreti, iš kur ir kiek atminties ima Win98, eikite į Start -> Control panel -> System -> Performance -> Virtual memory.
Rekomenduotina patiems Windows leisti pasirinkti, kiek virtualios atminties naudoti, taip pat rekomenduotina turėti bent 200mb laisvos vietos tame diske, kuris bus naudojamas kaip virtuali atmintis (dar geriau laikyti apie 300mb – 500mb, jei tai galite sau leisti).
Beje, jei žaidimas veikia su viena operacine sistema geriau nei su kita, gali būti kalti tiek draiveriai (pvz. video), tiek pačios operacinės sistemos ypatumai :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.