Oct 162002
 

Elenutė klausė: Jau 4 metai namie. Jaučiu, kaip pelėsiais ir kerpėm apauga mano smegenys. Patarkit, kaip lavinti mąstymą, kokius mąstymo p r a t i m u s galima būtų daryti, kad pradėti vėl normaliai mąstyti.

Guru atsako:

Iš klausimo neaišku, bet turbūt klausiantis – suaugęs žmogus. Mąstymą lavinti galima įvairiai – mokytis užsienio kalbos, skaityti ir nagrinėti filosofinius veikalus, detektyvus, grožinę literatūrą, spręsti matematikos ir kitokius uždavinius, galvosūkius, kryžiažodžius ir pan., žaisti šachmatais, loginius žaidimus kompiuteriu… Nežinau, ar yra specialių pratimų būtent mąstymui lavinti – tiesiog reiktų užsiimti mėgstama veikla, bendravimu, savęs tobulinimu, nes mąstymas nėra atskirtas nuo emocijų, informacijos kaupimo, priėmimo ir gyvenimo plačiąja prasme.
Jeigu kalba eina apie mąstymo sutrikimus sergant psichikos ar kitokia liga – reikėtų kreiptis į gydymo įstaigų psichologus, socialinius darbuotojus. Galbūt klausiantį negalia laiko namuose, ir trinka ne mąstymas, o yra apėmusi depresija?
Na, o pirmiausia galima pasitikrinti savo sugebėjimus visokiais testais – rusų kalba yra geras tinklapis http://www.bitnet.ru/psycho.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2397 access attempts in the last 7 days.