Sep 232002
 

xxx klausė: Kur galima rast urologą, kad nereikėtų jokių siuntimų iš savo šeimos daktaro,nes paprastai reikia gaut daktaro (mano atveju daktarės) siuntimą. Aišku,gerai būtų, kad ši paslauga nebūtų mokama, arba tai kainuotų nebrangiai (aš pats 20m studentas iš VLN.) arba gal kokį kitą specialistą kur galima rast? Nes yra neaiškūs skausmai iš kairės pusės ir pilvo apačioje.

Guru atsako:

Šiaip, be apylinkės gydytojo siuntimo joks urologas negali priimti – neleidžia nustatyta tvarka, nebent yra būtina suteikti būtinąją pagalbą, tai yra, jei greitoji pagalba nuvežtų į ligoninę. Šios tvarkos nebūtina laikytis nevalstybinėse klinikose, bet tai kainuos pinigų.
Šeimos (apylinkės) gydytojas – pagrindinis specialistas, kuris atsakingas už paciento sveikatą. Jei nepatinka konkreti gydytoja (dėl vienokių ar kitokių priežasčių – kompetencijos stokos, charakterio ypatumų, veido formos), visada galima tiesiog pakeisti į kitą, tereikia parašyti poliklinikoje raštą, nurodanti gydytoją, kuriuo labiau pasitikite.
Kairės pusės pilvo apačios skausmai – nebūtinai urologo kompetencija, gali būti daug įvairių priežasčių – aš pirma kreipčiausi į paprastą poliklinikos chirurgą (juolab, siuntimo nereikia).

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.