Sep 192002
 

Lina klausė: Noriu pirkti skaitmeninę videokamerą, bet niekaip neapsisprendžiu, kokios sistemos – PAL ar NTSC.(Dabar gyvenu JAV, bet žadu kada nors grįžti į Lietuvą). Jei įsigyčiau NTSC sistemos kamerą, ar bus ją galima pritaikyti Lietuvoje?

Guru atsako:

Jei gyvenate JAV, tikrai rekomenduočiau rinktis NTSC (nedaugelis grįžta i Lietuvą, ypač jei žada grįžti tik ‘kada nors’). Problema ta, kad Jums reikės gerai paieškoti normalios kameros su PAL sistema (pvz., Chicago regione tokių galima rasti tik Devon’o gatvėje, N.Y. – tik Brukline ir t.t. Jų pasirinkimas yra gana mažas, o kainos aukštesnės nei NTSC. Be to, amerikiečių buitinė technika, kaip taisyklė, nėra pritaikyta kitoms sistemoms, t.y. pripažįsta tik savo seną gerą NTSC, todel pasižiūrėti tai, ką nufilmavote būnant JAV, bus gana sunku.
Grįžtant prie tokios kameros parsivežimo į Lietuvą. Prijungus ją prie tik PAL/SECAM sistemos vaizdo technikos Jūs, žinoma, nieko nematysite. Bet Lietuvoje yra labai populiarūs multisisteminiai televizoriai/videomagnetofonai, todėl tikriausiai grįžus bus nelabai sunku rasti TV, per kurį galėsite peržiūrėti tai, ką nufilmavote.
P.S. viskas, kas buvo pasakyta aukščiau, tinka kameroms jungiant prie analoginių imtuvų (pvz., TV). Skaitmeninės kameros turi tą privalumą, kad vaizdas jose yra skaitmeninio formato, t.y. bent jau permetant į kompiuterį tikrai nėra skirtumo, ar ten buvo filmuota PAL, ar NTSC.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5075 access attempts in the last 7 days.